Η Lingua Universale δημιουργήθηκε το 2006   και είναι μια πρωτοποριακή εταιρία που παρέχει μεταφραστικές υπηρεσίες και  υπηρεσίες διερμηνείας με έδρα τη Γλυφάδα και υποκαταστήματα  στο κέντρο της Αθήνας  (Κολωνάκι – Μοναστηράκι) και στο Μαρούσι εξυπηρετώντας όλη την Αττική αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα,  τη Λάρισα,  το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Πάτρα,  το Ηράκλειο και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ως μεταφραστικό γραφείο αναλαμβάνει  μεταφράσεις με δυνατότητα επικύρωσης σε όλες τις   γλώσσες. Οι συνεργάτες μας είναι  επαγγελματίες μεταφραστές  και μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα, εξειδικευμένα κείμενα τεχνικής, νομικής, οικονομικής, ιατρικής ορολογίας, κείμενα που αφορούν τον τουρισμό, τη λογοτεχνία την ιστορία καθώς και πτυχία ξένων γλωσσών, πτυχία πανεπιστημίου, βιογραφικά και πτυχιακές και διδακτορικές διατριβές που κατατίθενται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εξειδικεύεται επίσης στη μετάφραση ιστοσελίδων σε πολλές γλώσσες

Οι υπηρεσίες διερμηνείας ( ταυτόχρονης και διαδοχικής ) προσφέρονται σε συνέδρια, δικαστήρια, χώρους εμπορικών εκθέσεων, συμβολαιογραφεία, αλλά και σε συναντήσεις επιχειρηματιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από έμπειρους και επαγγελματίες διερμηνείς.

Τη Lingua Universale δημιούργησε ο  Φάνης Κοιλανίτης που εργάζεται ως   μεταφραστής – διερμηνέας, είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα της Σύγχρονης Ιστορίας,    ενώ από το 2001 είναι μέλος  του Σώματος Επιλέκτων Μεταφραστών Διερμηνέων.