Σπουδές στη Βουλγαρία

//Σπουδές στη Βουλγαρία
Σπουδές στη Βουλγαρία 2017-09-21T12:02:08+03:00

Σπουδές στη Βουλγαρία

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Γυμναστική Ακαδημία, Πολυτεχνείο, Πληροφορική, Φιλολογία, Νομική, Ειδική Αγωγή κ.α.

Αγγλόφωνα και βουλγαρόφωνα τμήματα με αναγνώριση του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ

Η Lingua Universale αναλαμβάνει…

  • να βοηθήσει τους υποψήφιους φοιτητές να επιλέξουν την πόλη και τη σχολή της προτίμησής τους
  • να μεταφράσει και επικυρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή σε βουλγαρικά πανεπιστήμια
  • να προετοιμάσει τους υποψήφιους στη βουλγαρική γλώσσα με συνεργάτες καθηγητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις
  • να προετοιμάσει τους υποψήφιους για τυχόν εξετάσεις σε διάφορα μαθήματα της σχολής με εξειδικευμένη ορολογία στα αγγλικά ή στα βουλγαρικά
  • να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της εγγραφής σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και στο τεστ αγγλικών αν πρόκειται για αγγλόφωνο τμήμα. Από το 2014 υπάρχει η δυνατότητα το τεστ αγγλικών να γίνει και στην Ελλάδα
  • να συνοδεύσει τον υποψήφιο αν ο ίδιος το επιθυμεί στη Βουλγαρία και να τον βοηθήσει ακόμη και στη διαμονή του σε δωμάτιο φοιτητικής εστίας ή σε επιπλωμένο διαμέρισμα

Η Βουλγαρία αποτελεί την επιλογή πολλών φοιτητών του εξωτερικού λόγω του κύρους που έχουν τα ιδρύματα ανώτατων σπουδών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και των πιο χαμηλών διδάκτρων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Τα πτυχία που χορηγούν οι περισσότερες σχολές των πανεπιστημίων της Βουλγαρίας, είτε είναι βουλγαρόφωνα είτε αγγλόφωνα αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος και από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας βρίσκονται στην πρωτεύουσα Σόφια και στη δεύτερη σε μέγεθος βουλγαρική πόλη – Πλόβντιφ (γνωστή στην Ελλάδα πιο πολύ με το όνομα Φιλιππούπολη). Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους και μόνο στα Βουλγαρόφωνα πανεπιστήμια οι υποψήφιοι φοιτητές από άλλες χώρες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα βουλγαρικής γλώσσας ώστε να μπορούν να συνεχίσουν με την ειδικότητα την οποία έχουν επιλέξει. Αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι φοιτητές κάνουν εγγραφή στα αγγλόφωνα τμήματα ενός Πανεπιστημίου, όπου υποχρεούνται να δώσουν εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, εφόσον δεν κατέχουν το πτυχίο γλώσσας που απαιτεί το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Το ποσό των διδάκτρων κατατίθεται στο τραπεζικό λογαριασμό του πανεπιστημίου, 50% στην αρχή του πρώτου εξαμήνου και το υπόλοιπο 50% στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου.

Οι απόφοιτοι του τετραετούς κύκλου σπουδών παίρνουν τον τίτλο bachelor, του πενταετούς – master. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα διαρκεί το λιγότερο ένα χρόνο, το διδακτορικό – 3 χρόνια. Τα περισσότερα πανεπιστήμια διαθέτουν φοιτητική εστία έναντι συμβολικού μηνιαίου κόστους (25 – 35 ευρώ). Το μηνιαίο μίσθωμα κατοικίας (π.χ. δυάρι) κυμαίνεται από 250-350 ευρώ για τις κεντρικές περιοχές της Σόφιας και το ευρύτερο κέντρο του Πλόβντιφ ( Φιλιππούπολη)


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣOΦΙΑΣ
ST. KLIMENT OHRIDSKI
Έχει 16 τμήματα με συνολικά 92 ειδικότητες. Πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους φοιτητές από το εξωτερικό είναι η Παιδαγωγική Σχολή (περιλαμβάνει και το τμήμα Λογοθεραπείας), η Σχολή Κλασσικών και Νέων Φιλολογιών (με πολλές επιλογές στις ξένες γλώσσες: σκανδιναβικές, σλαβικές, ελληνικά, τουρκικά, κινεζικά, κορεατικά, περσικά κ.α.), οι Σχολές Ιατρικής, Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Ιστορίας κλπ. Το κόστος παρακολούθησης του προγράμματος βουλγαρικής γλώσσας για το πρώτο έτος (διαρκεί τουλάχιστον 9 μήνες) είναι 3.300 ευρώ.

Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας για τους φοιτητές του εξωτερικού κυμαίνονται από 3.300 ευρώ το χρόνο για τον τετραετή κύκλο σπουδών (bachelor) έως 4.000 ευρώ για τον εξαετή κύκλο σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου με την υποχρέωση οι υποψήφιοι εκτός της αγγλικής γλώσσας να δώσουν εξετάσεις και στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας με γλώσσας εξέτασης την αγγλική. Καθηγητής συνεργάτης της Lingua Universale αναλαμβάνει την προετοιμασία των υποψήφιων φοιτητών στη Βιολογία και στη Χημεία και με αγγλική ορολογία.

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
Οι απόφοιτoι αποκτούν τον τίτλο του Master (LL.M.), η διάρκεια των σπουδών είναι 5 χρόνια. Τα δίδακτρα μετά το προπαρασκευαστικό έτος κυμαίνονται στα 420 – 450 ευρώ το εξάμηνο.
Ηι Νομική υπάρχει μόνο σε βουλγαρόφωνο τμήμα και μάλιστα μόνο στο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης.


ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΟΦΙΑΣ
Είναι το πιο παλιό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της χώρας. Προσελκύει μεγάλο αριθμό φοιτητών από το εξωτερικό. Από τους 4.000 σπουδαστές στην Ακαδημία, οι 800 είναι από άλλες χώρες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν καλά οργανωμένα αγγλόφωνα τμήματα. Η Ακαδημία αποτελείται από 4 σχολές, 1 τμήμα εκμάθησης βουλγαρικής και αγγλικής γλώσσας, 1 κολέγιο, 1 παράρτημα και 14 πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου εργάζονται περίπου 2.000 καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες. Οι Σχολές της Ιατρικής Ακαδημίας της Σόφιας είναι: Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική και Κοινωνική υγεία. Η υποβολή των δικαιολογητικών για το Ακαδημαϊκό έτος 2011/2012 γίνεται από 20.07. μέχρι 1 Οκτωβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψήφιους φοιτητές είναι η βαθμολογίες στη Βιολογία και στη Χημεία να μην είναι χαμηλότεροι από το 4,00 με βάση το εξαβάθμιο σύστημα αξιολόγησης της Βουλγαρίας όπου ο πιο υψηλός βαθμός είναι ‘Άριστα 6’ και ο πιο χαμηλός θετικός είναι ‘Βάση 3’ (Παρατήρηση: η αντιστοίχηση γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας μετά τη μετάφραση των απαραίτητων δικαιολογητικών). Το πρώτο έτος είναι έτος προετοιμασίας, παρακολουθούνται τα μαθήματα βουλγαρικής, αγγλικής γλώσσας, βιολογίας, χημείας, ανατομίας και φυσιολογίας. Τα δίδακτρα έχουν ως εξής:

Για το πρώτο έτος προετοιμασίας στη βουλγαρική γλώσσα – 3.700 ευρώ

Για το πρώτο έτος προετοιμασίας στην αγγλική γλώσσα – 4.800 ευρώ

Για τους φοιτητές της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής Σχολής (master) – 5.000 ευρώ

Για τους φοιτητές της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής Σχολής (master) στην αγγλική γλώσσα – 8.000 ευρώ

Για την Οδοντιατρική – 6.000 ευρώ

Για την απόκτηση του τίτλου Bachelor – 3.000 ευρώ.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΣΟΦΙΑ

Έχει 3 σχολές: Σχολή Προπονητών, Σχολή Δασκάλων Γυμναστικής και Σχολή Κινησιοθεραπείας & Τουρισμού. Οι υποψήφιοι επιλέγουν ανάμεσα σε πολλά αθλήματα – μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, στίβο, τένις κ.α.. Οι κάτοχοι μεταλλίων από Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δε δίνουν εξετάσεις εισαγωγής· παρουσιάζουν βεβαίωση από τη σχετική ομοσπονδία. Για το ακαδημαϊκό έτος 2011/2012 οι υποψήφιοι φοιτητές του εξωτερικού υποβάλλουν δικαιολογητικά από τις 20.08. – 10.09.2011. Τα δίδακτρα για το πρώτο έτος (εντατικά μαθήματα βουλγαρικής γλώσσας & κάποια υποχρεωτικά μαθήματα της συγκεκριμένης ειδικότητας) ανέρχονται στο ποσό των 3.200 ευρώ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΒΝΤΙΦ ΠΑΪΣΙΙ ΧΙΛΕΝΤΑΡΣΚΙ

Έχει Παιδαγωγική σχολή, Φιλοσοφική Σχολή, Σχολή Φιλολογίας, Νομικής, Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας, Οικονομικών, Μαθηματικών & Πληροφορικής. Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε έτος.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΟΦΙΑΣ Παρέχει στους αποφοίτους του πτυχία bachelor, master, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Όλα τα παραπάνω πτυχία αναγνωρίζονται πλήρως από το ΔΟΑΤΑΠ. Το δε τμήμα Faculty of Computer Systems and Control του Τεχνικού Πανεπιστημίου, έχει και Αγγλόφωνο τμήμα. Τα δίδακτρα του Αγγλόφωνου τμήματος είναι 3000 ευρώ.

Σχολές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο

1. Σχολή Αυτοματισμού
2. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
3. Σχολή Κατασκευής Ενέργειας μηχανές
4. Παραγωγή Μηχανικών
5. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών
6. Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Τεχνολογίας
7. Τμήμα Τηλεπικοινωνιών
8. Σχολή Υπολογιστικών Συστημάτων και Ελέγχου
9. Σχολή Μεταφορών
10. Σχολή Οικονομικών Επιστημών
11. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Πληροφορικής

Ειδικότητες στα αγγλικά

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (στα αγγλικά)
Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών
Μηχανολόγων Μηχανικών (στα αγγλικά)
Μηχατρονικά Συστήματα (στα αγγλικά)
Υλικοτεχνική μηχανική (στα αγγλικά)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Τεχνολογιών
Ηλεκτρονικών Μηχανικών (στα αγγλικά)
Τμήμα Τηλεπικοινωνιών
Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών (στα αγγλικά)
Σχολή Υπολογιστικών Συστημάτων και Ελέγχου
Επιστήμη Υπολογιστών (στα αγγλικά)
Τεχνολογίες της Πληροφορίας στις μεταφορές (στα αγγλικά)
Μαθηματικά και την Επιστήμη των Υπολογιστών (στα αγγλικά)
Τμήμα Μεταφορών
Αεροναυπηγών Μηχανικών (στα αγγλικά)
Τμήμα Γερμανικής Εκπαίδευσης Μηχανικών και Βιομηχανικής Διοίκησης
Γενικά Μηχανολόγων Μηχανικών (στα γερμανικά)
Υπολογιστικών Συστημάτων και Τεχνολογιών (στα γερμανικά)
Τμήμα της γαλλικής εκπαίδευσης στην ηλεκτρολογία
Τμήμα Εκπαίδευσης Μηχανικών στην αγγλική γλώσσα
Βιομηχανική Μηχανική (στα αγγλικά)

Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με βουλγαρικά ΑΕΙ, απαραίτητα δικαιολογητικά, τη μετάφρασή τους και τη διαδικασία υποβολής τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 9600009

Εξυπηρέτηση σε Αθήνα

Αγία Παρασκευή – Άγιος Δημήτριος – Άγιος Στέφανος – Αιγάλεω – Άλιμος – Ανάβυσσος – Άνοιξη – Άνω Λιόσια – Αργυρούπολη – Αρτέμιδα – Ασπρόπυργος – Αφίδνες – Αχαρνές – Βάρη – Βάρκιζα – Βαρυμπόμπη – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βριλήσσια – Βύρωνας – Γαλάτσι – Γέρακας – Γλυκά Νερά – Γλυφάδα – Γραμματικό – Δάφνη – Διόνυσος – Δραπετσώνα – Δροσιά – Εκάλη – Ελευσίνα – Ελληνικό – Ηλιούπολη – Ηράκλειο – Θρακομακεδόνες – Ίλιον – Ιλίσια – Καισαριανή – Κάλαμος – Καλλιθέα – Καλύβια – Καματερό – Καπανδρίτι – Καρέας – Κεραμεικός – Κερατέα – Κερατσίνι – Κηφισιά – Κολωνάκι – Κολωνός – Κορυδαλλός – Κορωπί – Κουκάκι – Κρυονέρι – Κυψέλη – Λαγονήσι – Λαύριο – Λυκόβρυση – Μάνδρα – Μαραθώνας – Μαρκόπουλο – Μαρούσι – Μέγαρα – Μελίσσια – Μενίδι – Μεταμόρφωση – Μοσχάτο – Νέα Ερυθραία – Νέα Ιωνία – Νέα Μάκρη – Πεντέλη – Νέα Σμύρνη – Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα – Νέος Κόσμος – Νίκαια – Παγκράτι – Παιανία – Φάληρο – Παλλήνη – Παπάγου – Πειραιάς – Πεντέλη – Πέραμα – Περιστέρι – Πετράλωνα – Πετρούπολη – Πεύκη – Πικέρμι – Πόρτο Ράφτη – Ραφήνα – Σαλαμίνα – Σαρωνίδα – Σπάτα – Φιλοθέη – Φυλή – Χαιδάρι -Χαλάνδρι – Χολαργός – Ψυχικό

Εξυπηρέτηση σε Ελλάδα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Λάρισα – Βόλος – Ιωάννινα – Ηράκλειο – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη – Καβάλα – Δράμα – Σέρρες – Κιλκίς – Πολύγυρος – Έδεσσα – Βέροια – Φλώρινα – Κοζάνη – Καστοριά – Κατερίνη – Γρεβενά – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα – Άρτα – Λιβαδειά – Λαμία – Άμφισσα – Μεσολόγγι – Καρπενήσι – Χαλκίδα – Κόρινθος – Πύργος – Τρίπολη – Ναύπλιο – Καλαμάτα – Σπάρτη – Χανιά – Ρέθυμνο – Άγιος Νικόλαος – Ερμούπολη – Ρόδος – Σάμος – Μυτιλήνη – Χίος – Κέρκυρα – Αργοστόλι – Λευκάδα – Ζάκυνθος.

Ζητήστε Δωρεάν Προσφορά